Kort nieuws

Omzet, orderboek en winst Neways blijven groeien

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Neways heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 66,2 miljoen euro. Dat is 52 procent meer dan in dezelfde periode van 2009. De winst nam voor het vijfde opeenvolgende kwartaal toe. Een exact bedrag heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. Per 30 september bevat het Sonse orderboek voor 70,8 miljoen euro aan opdrachten, 5 procent meer dan ultimo juni. Over de gehele linie van activiteiten ervaart Neways een hogere vraag naar elektronische componenten en systemen. Daardoor zijn de verwachtingen voor heel 2010 positief.

De EMS-specialist zegt nog wel last te hebben van toeleveranciers die niet altijd aan de snel gestegen vraag kunnen voldoen. Dat leidt tot enige inefficiëntie in de totale keten en drukt de winstgevendheid in de eerste helft van dit jaar en ook nog in het lopende kwartaal. Neways gaat er echter vanuit dat dit de komende maanden voor een belangrijk deel zal worden opgelost, zodat de vooruitzichten positief zijn: mede op basis van het huidige orderboek is de verwachting dat de omzet over heel 2010 de 240 miljoen zal overstijgen en dat de nettowinst in de tweede jaarhelft beduidend hoger zal zijn dan in de eerste.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content