Kort nieuws

Omzet Option keldert na aflopen van Huawei-licentie

Leestijd: 1 minuut

Na meer dan twee jaar aan het Chinese infuus van tientallen miljoen euro‘s, moet Option sinds begin dit jaar weer op eigen benen staan. Dat is goed terug te zien in de omzetcijfers over het eerste kwartaal: 2,2 miljoen euro, een fractie van de 12,1 miljoen een jaar geleden.

Option kwam in 2010 in zwaar weer terecht door de Chinese concurrentie van Huawei en ZTE. Het diende een aanklacht in bij de Europese Commissie vanwege vermeende dumpingpraktijken, maar trok deze terug nadat Huawei dochter Option-M4S overnam voor 8 miljoen euro en nog eens voor tientallen miljoenen licenties nam op Leuvense software. Dat gaf Option het respijt om zichzelf opnieuw uit te vinden – zijn traditionele markt voor draadloze modems was voorgoed vergeven.

Het ’nieuwe‘ Option lanceerde daarop drie nieuwe productlijnen: een camera met 3G-verbinding, een persoonlijke hotspot en een M2M-modem. Wegens geldgebrek heeft het de eerste twee lijnen alweer laten vallen en zet het vol in op de Cloudgate. Ook dat laat zich terugzien in de cijfers: vorig jaar haalde Option 3,5 miljoen euro op met eigen producten, nu dus nog maar 2,2 miljoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content