Kort nieuws

Omzet Option blijft maar dalen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

’Mobiel breedband wordt steeds vaker gezien als een basisvoorziening‘, aldus Option-CEO Jan Callewaert bij de bekendmaking van de jaarcijfers van zijn bedrijf. ’De markt is geëvolueerd tot een punt waar het vandaag de dag niet meer volstaat om louter breedbandconnectiviteit mogelijk te maken.‘ Het Leuvense bedrijf herziet daarom zijn business en richt zich steeds meer op de combinatie van connectiviteit met beveiliging en gebruiksgemak. Ongeveer 70 procent van de inkomsten genereert Option nu uit software en licenties.

Met die switch heeft Option het lek nog lang niet boven. Het bedrijf maakt moeilijke tijden door. Het wordt al een lange periode geconfronteerd met teruglopende omzetcijfers. 2011 is daarop geen uitzondering. Het afgelopen jaar boekte Option een omzet van 49,9 miljoen euro. Dat is 13,5 procent minder dan in 2010, grofweg een derde van de omzet in 2009 en nog maar 18 procent van de omzet in 2008. Onder de streep moeten de Leuvenaren een nettoverlies van 2,9 miljoen euro incasseren. Dat is gelukkig minder extreem dan het verlies over 2010 toen Option 61 miljoen euro moest inleveren.

Klein lichtpuntje: in de tweede helft van 2011 kon Option een bescheiden winstje van 12 duizend euro noteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content