Kort nieuws

Omzet en winst NXP omlaag

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Zowel de omzet als de winst van NXP heeft in het derde kwartaal een stapje terug gedaan. De inkomsten bedroegen 1,06 miljard dollar. Dat is 5,4 procent minder dan zowel het kwartaal ervoor als dezelfde periode vorig jaar. De winst van 301 miljoen dollar steekt ook wat mager af tegen de 369 miljoen dollar in K3 van 2010, maar is wel weer beter dan de 84 miljoen die in het tweede kwartaal werd verdiend.

Topman Rick Clemmer wijt de terugval aan de onzekerheden die het huidige micro-economische klimaat domineren. Klanten nemen genoegen met een lage voorraad zolang het vertrouwen in eindmarkten niet terugkeert, aldus Clemmer in een statement, om eraan toe te voegen dat dat nog wel een paar kwartalen op zich zal laten wachten. De CEO wijst er ook op dat de winstgevendheid van NXP ondanks de omzetdaling is verbeterd (brutomarge nu 48 procent) en de schuld vergeleken met vorig jaar rond deze tijd met bijna driekwart miljard dollar is gereduceerd naar net onder de drie miljard dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content