Kort nieuws

Omzet en orderintake Neways trekken aan

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Sinds september zijn de inkomsten van Neways weer aan het toenemen. Samen met kostenreducties die hun vruchten beginnen af te werpen, heeft deze ontwikkeling in die maand geleid tot een licht positief operationeel resultaat, waar dit in juli en augustus nog negatief was. Ook de orderintake is vanaf september aangetrokken, vooral door vraagherstel vanuit de automotive- en halfgeleidersector. Van een breed gedragen herstel in de EMS-markt is echter nog geen sprake, zo benadrukt de Sonse elektronicaspecialist bij de bekendmaking van de derdekwartaalcijfers.

In lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen heeft Neways in het derde kwart een substantieel lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode van 2008. Exacte cijfers heeft het niet bekendgemaakt. Over de rest van dit jaar en de eerste maanden van 2010 is het bedrijf gematigd positief. De verwachting is dat het vierde kwartaal beter zal zijn dan de afgelopen drie, zodat het nettoresultaat in de tweede helft van 2009 hoger zal zijn dan in het eerste halfjaar. Neways gaat ervan uit dat de ingezette kostenbesparingen per eind 2009 zorgen voor een break-evenniveau tussen 190 en 195 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content