Omzet Barco doorbreekt het miljard (update)


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Barco een jaaromzet geboekt van meer dan een miljard euro. Om precies te zijn: 1083 miljoen euro, zestien procent meer dan vorig jaar. De nettowinst steeg met bijna drie kwart, naar 75,9 miljoen euro. Ondanks de bijzondere macro-economische uitdagingen zijn we er niet alleen in geslaagd Barco weer op het juiste spoor te krijgen, maar hebben we daarenboven het wereldleiderschap kunnen verwerven in onze kernactiviteiten, verklaart CEO Eric Van Zele de goede cijfers. Het Kortrijkse bedrijf moest twee jaar geleden nog een verlies van 59,9 miljoen euro incasseren.

Entertainment, de grootste divisie binnen Barco, liep het afgelopen jaar verder uit op de rest met een omzetstijging van 31 procent tot 432 miljoen euro. Control Rooms Simulation groeide met zestien procent naar 214,4 miljoen, de Healthcare-tak steeg met tien procent naar 193 miljoen. Bij de divisie Defense Aerospace daalde de omzet wel, met 1,7 procent tot 115,8 miljoen.

Update: tijdens de presentatie over de jaarcijfers heeft Van Zele gezegd Defense & Aerospace niet langer als kernactiviteit te beschouwen. Het bedrijf blijft hier voorlopig wel actief.