Tools&Toys

Omron breidt PLC-reeks naar beneden uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Omrons CJ2M-serie van programmeerbare controllers richt zich op toepassingen met een lage tot gemiddelde complexiteit. De serie is volgens de fabrikant speciaal ontworpen om gebruikers in staat te stellen tegen blijvend concurrerende prijzen te voldoen aan de vraag naar steeds meer intelligentie en flexibiliteit in besturingen. De CJ2M-controllers vormen een aanvulling op de CJ2H-modellen die vergelijkbare voordelen in high-end toepassingen bieden.

In vergelijking met Omrons PLC‘s uit de CJ1-familie bieden de CJ2M-varianten ruimere keuze aan CPU‘s, een hogere werksnelheid, meer geheugen en betere communicatiemogelijkheden, inclusief een optionele geïntegreerde Ethernet-functionaliteit. Wel hebben ze dezelfde architectuur, waardoor up- of downscaling relatief eenvoudig is. Verder hebben de CJ2M-PLC‘s betere ondersteuning voor functieblokken. Deze maken het mogelijk programmablokken te ontwikkelen voor de meest gebruikte functies. De functieblokken zijn herbruikbaar, in hetzelfde project of in nieuwe projecten.

CPU‘s in het CJ2M-gamma zijn verkrijgbaar voor elke taak, vanaf 5k steps programmacapaciteit plus 64k words geheugen tot 60k steps en 160k words. Het is mogelijk dit uit te breiden naar 400k steps en 832k words. Alle versies hebben een USB-poort voor gemakkelijke toegang voor programmering, onderhoud en troubleshooting. Ze worden geleverd met ofwel een geïntegreerde Ethernet-poort met Ethernet/IP Data Link-functie ofwel een seriële RS232C-interface. De Ethernet-modellen hebben bovendien een sleuf die optioneel kan worden uitgerust met een RS232C/422/485-poort.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content