Kort nieuws

Omniradar duikt met Orlaco en 2,6 miljoen op blindehoekdetectie

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Omniradar heeft 2,6 miljoen euro aan aandelenkapitaal en leningen binnengehaald. Dit geld gaat het Eindhovense bedrijf gebruiken voor de verdere ontwikkeling, productie en verkoop van zijn eenchipradar. De financiering is afkomstig van oprichters Hans Brouwer en Paul van Zeijl, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en van Orlaco. Deze Barneveldse specialist in zichtoplossingen is tevens ingestapt als strategische partner en klant.

De chips van Omniradar integreren een compleet 60-GHz-radarsysteem. CEO Brouwer en CTO Van Zeijl startten de ontwikkeling in 2011, in nauwe samenwerking met NXP als productiepartner. De IC’s zijn vrijwel kant-en-klaar; gebruikers hoeven geen complexe microgolf- of RF-bordontwerpen te maken, maar kunnen hun applicatie afbouwen met eenvoudige laagfrequente componenten. Door de eenchipradar te koppelen aan een standaard microprocessor, DSP of FPGA kunnen ze direct beginnen met de algoritmes voor de dataverwerking.

De Eindhovense oplossing is minstens een factor tien kleiner dan bestaande radarsystemen en kost ook nog eens minder. Dat opent de deur naar nieuwe toepassingen en markten. Omniradar richt zich onder meer op industriële automatisering, security en verkeersmonitoring en denkt aan applicaties als 3D-beeldvorming, onzichtbare omheiningen, geavanceerde afstandsmeting en snelheidsdetectie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content