Personen en bedrijven

Océ wint Tiobe QA Award met embedded software in afdrukmonster

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Océ heeft het afgelopen kwartaal de Tiobe Software Quality Award in de wacht gesleept. De Venlonaren winnen de prijs met de embedded software van het industriële Varioprint 6250-afdrukmonster. Bij de ontwikkeling passen ze het Tics-raamwerk toe van het Eindhovense bedrijf Tiobe, dat de softwarekwaliteit bepaalt door te kijken hoe goed de code de gehanteerde programmeerstandaard volgt. Met een score van 89,55 procent heeft Océ het STB225-settopboxproject van NXP verdreven van de eerste plek.

Het Tics-gereedschap van Tiobe combineert de resultaten van de verschillende gebruikte codecheckers in een project. Daaruit bepaalt de tool het aantal schendingen van de gevolgde programmeerstandaard, wat uiteindelijk een kwaliteitsscore geeft. Bij de ontwikkeling van de embedded software voor de Varioprint 6250 draait Tics binnen Rational Rose Realtime en controleert het of de C/C++-code voldoet aan Océ-specifieke standaarden.

Vier keer per jaar reikt Tiobe de QA Award uit aan het project dat op de eerste dag na afloop van een kwartaal de hoogste Tics-score heeft. In totaal zijn er ruim 250 industriële softwareprojecten in de race. Voorwaarden voor deelname zijn dat een project minimaal vijfhonderdduizend regels code moet tellen en maximaal één violation suppression mag hebben per duizend regels.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content