Kort nieuws

Océ weer in de min

Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Océ een nettoverlies geleden van 22 miljoen euro. Dezelfde periode in 2010 eindigde de Venlose specialist in printsystemen nog acht miljoen in de plus. Inclusief valuta-invloeden en desinvesteringen daalde de totale omzet jaar op jaar met zeven procent naar 621 miljoen euro. Autonoom zijn de inkomsten echter in lijn met vorig jaar.

CEO Rokus van Iperen meldt wel een gestegen verkoop van printers. In het derde kwartaal brachten de Venlonaren meer continuous feed-systemen aan de man en meer Canon-apparaten met Océ-software. De afzet van grootformaatprinters bleef echter achter door de zwakke bouwsector in de Verenigde Staten en Europa.

Dat de eindcijfers over K3 toch niet florissant zijn, laat volgens de topman zien dat Océ zijn bottom-line aanzienlijk moet verbeteren. ’Daarom gaan we door met het uitvoeren van maatregelen om de uitdagende marktomstandigheden het hoofd te bieden. We verhogen de productie van recentelijk geïntroduceerde printers, intensiveren onze marketing- en verkoopinspanningen en houden onze kosten zo laag mogelijk.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content