Kort nieuws

Obligatiehouders NXP lopen niet over van enthousiasme

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het bod van NXP aan zijn schuldeisers is tot nu toe gedeeltelijk succesvol. Na het verstrijken van de eerste termijn hebben obligatiehouders voor 550 miljoen dollar in uitstaand waardepapier aangemeld. In totaal had de Eindhovense chipmaker een bod gedaan op leningen ter waarde van 1,6 miljard dollar. Als de huidige situatie de einduitkomst is, zou NXP op jaarbasis een rentelast van bijna 150 miljoen dollar uitsparen. In een vergelijkbare constructie wist Freescale zich te ontdoen van 100 miljoen dollar aan jaarlijkse rentelast.

Door een deel van zijn schulden op te kopen, probeert NXP zich gedeeltelijk te ontdoen van de schuldenlast die het van zijn private-equity-eigenaren als een molensteen om zijn nek gehangen heeft gekregen. De hoop is dat schuldeisers genoegen nemen met gemiddeld 22 cent op de dollar in ruil voor een wat hogere rente en meer zekerheid bij een faillissement. Een Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt op verzoek van enkele obligatiehouders of dat voorstel rechtmatig is.

NXP‘s bod loopt nog tot 30 maart. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd melden, maar zij krijgen een minder goede deal dan tot nu toe op tafel lag. Er is geen minimum aan het aantal aanmeldingen of de waarde die die moeten vertegenwoordigen, wil het bod gelden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content