Kort nieuws

NXP’s Nexperia omarmt Linux

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP neemt het Franse Purple Labs in de arm om Linux in te bouwen in zijn 3G mobiele platform. Naar verwachting rolt het duo de Nexperia Cellular Systems Solutions 7210 met Linux deze week uit op de 3GSM-beurs in Barcelona.

De Nexperia-multimediafamilie is gebaseerd op Arm9-processoren. Het nieuwe platform heeft geen aparte CPU‘s meer voor baseband- en applicatieberekeningen. Dat maakt het geheel simpeler, zegt NXP. Het gebruik van een open-source besturingssysteem maakt het bovendien makkelijker om de handsets van verschillende fabrikanten met elkaar te laten communiceren.

’Linux heeft een succesvolle entree gemaakt in de mobieltjesmarkt‘, licht marketingdirecteur Michael Windal van NXP‘s divisie Mobile and Personal Business toe. ’Het OS stimuleert de ontwikkeling van multimedia-applicaties zoals spelletjes, muziekspelers en mobiele tv-oplossingen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content