Kort nieuws

NXP’s hpms-omzet groeit ondanks duikvlucht Identification

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft in het tweede kwartaal een omzet van 2,21 miljard euro gerealiseerd. Dat is een procent minder dan dezelfde periode vorig jaar, maar de afgeronde verkoop van Standaardproducten vertekent het beeld: er zit maar één maand van deze divisie in de cijfers verwerkt. NXP’s omzet uit hpms-producten steeg met vijf procent. Onder de streep bleef er 1,3 miljard dollar winst over.

Alle bedrijfsgroepen behalve Secure Idenfication Solutions droegen bij aan de groei. De opbrengsten van SIS kelderden jaar op jaar 46 procent door een luwte in de markt en dalende prijzen. NXP vermoedt echter dat de bodem is bereikt. De resultaten bij Automotive (+13 procent), Secure Connected Devices (+15 procent) en Secure Interface & Infrastructure (+6 procent) duiden op hervatting van NXP’s groeitraject, aldus topman Richard Clemmer.

NXP deed een flinke aflossing op zijn schuld: die daalde van 9,19 naar 6,51 miljard dollar. Met 2,24 miljard in kas is de nettoschuld nu 4,27 miljard dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content