Kort nieuws

NXP’s cmos-sensoren over naar AMS

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Oostenrijkse chipfabrikant AMS (voorheen Austriamicrosystems) neemt de cmos-sensorbusiness over van NXP. AMS is gespecialiseerd in analoge ic’s en via de overname krijgt het de beschikking over een portfolio van monolithische en geïntegreerde cmos-sensoren die parameters zoals luchtvochtigheid, druk en temperatuur kunnen bemonsteren. Met de overname krijgen enkele tientallen medewerkers op de High Tech Campus en in Singapore een nieuwe werkgever. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Via de overname breidt AMS zijn portfolio van onder meer chemische en lichtsensoren verder uit. Het bedrijf zegt de NXP-kennis te willen inzetten voor het ontwikkelen van betaalbare slimme sensoren die de bemonstering van de omgeving combineren met intelligentie, bedrade en draadloze netwerkinterfaces en geavanceerd stroombeheer. Dankzij de NXP-kennis zullen de nieuwe sensoren uitblinken in afmetingen, stroomverbruik en prestaties, aldus het Oostenrijkse bedrijf. Met de devices ziet het groeikansen in smartphones en mobiele devices, slimme gebouwen, en in de industriële, medische en automotive-markten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content