Kort nieuws

NXP wil auto’s 112 laten bellen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft een intentieverklaring ondertekend voor het ondersteunen van het automatic accident alert system (Ecall) van de Europese Commissie en gaat de komende maanden praktijktests uitvoeren met het gebruik van zijn automotive 2.5G-IC voor deze toepassing. Ecall is een systeem waarmee auto’s na een ongeluk direct zelf de hulpdiensten informeren over onder meer de plaats van het ongeval. Vanaf september 2010 moet Ecall als optie beschikbaar zijn op alle nieuwe auto’s.

Ecall-kastjes zullen inhaken op bestaande systemen in de auto, zoals airbag en impactsensors om de crash te detecteren. Plaatsbepaling gebeurt via gps. NXP wil zijn Automotive Telematics On-board unit Platform 2.5G-IC (Atop) inzetten voor het doorzenden van de benodigde informatie. Dit moet een relatief goedkope verbindingsmethode bieden door de hoge mate van integratie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content