Kort nieuws

NXP vindt Canadese partner voor rekeningrijden

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

NXP Semiconductors en het Canadese Skymeter combineren hun oplossingen voor kilometerheffing en andere betaalmechanismen voor de automotivemarkt. De samenwerking moet zorgen voor een koppeling tussen NXP‘s Automotive Telematics On-board unit Platform-chipset (Atop) en Skymeters GNSS-gebaseerde afrekentechnologie. Volgens de partners zal het gezamenlijke systeem voldoen aan de grensoverschrijvende interoperabiliteitseisen zoals voor de European Electronic Tolling System (EETS).

NXP maakte vorig jaar duidelijk zwaar op automotive te willen inzetten. Het Atop-IC integreert onder meer GPS, 2.5G-connectiviteit en NFC-identificatie in een enkele behuizing. Naast rekeningrijden is de technologie ook geschikt voor Ecall-systemen, waarmee auto‘s na een ongeluk zelf het alarmnummer bellen, en voor de opsporing van gestolen wagens.

De samenwerking sluit aan bij het Hightech Topproject Spits (Strategic Platform for Intelligent Traffic Systems) waarvan NXP de penvoerder is. Hoofddoel van Spits is om een open hardware-upgradebaar platform te creëren voor intelligente verkeersystemen. Behalve NXP zijn onder meer Catena, Logica, TNO Automotive en Tomtom bij het project betrokken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content