Tools&Toys

NXP verpakt Can-zendontvanger en microcontroller in één jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

NXP Semiconductors heeft de LPC11C22 en LPC11C24 aangekondigd. Naar eigen zeggen zijn het de eerste geïntegreerde supersnelle Can Physical Layer-zendontvangers en microcontrollers met on-chip Canopen-drivers. De componenten combineren een TJF1051 Can-zendontvanger met complete Can-functionaliteit in een laaggeprijsde LQFP48-verpakking.

Can geldt als een robuuste communicatietechnologie voor ruwe omgevingen zoals in auto‘s. Met de LPC11C22 en LPC11C24 mikt NXP op een bredere toepassing in industriële en automatiseringsapplicaties voor fabrieken, gebouwen en thuisomgevingen. Normaal gesproken kosten Can-zendontvangers even veel of meer dan de microcontroller zelf. Door de twee delen te koppelen, gaat de betrouwbaarheid en kwaliteit omhoog, verbetert de interconnectiviteit en de compatibiliteit, en halveert de bordruimte. De prijs gaat echter slechts met 20 procent omhoog in vergelijking met een kale MCU.

De LPC11C22 en LPC11C24 draaien op een 50 MHz processor. Ze kunnen overweg met 40 tot 50 procent minder code voor algemene MCU-taken dan standaard 8/16-bit microcontrollers. NXP heeft dit verwezenlijkt door gebruik de Arm Cortex-M0 v6-M-instructieset te gebruiken. Met een capaciteit van 45 DMips zijn de systeemchips geschikt voor snelle afhandeling van berichten en data voor Can-knooppunten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content