Technieuws

NXP, Technolution en Navteq bouwen referentieplatform

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP, Technolution en digitale-kaartenmaker Navteq hebben de handen ineengeslagen voor een referentieplatform voor omgevingsbewuste en bestuurdersondersteunende toepassingen. Het MPE-systeem biedt een kant-en-klaar platform dat de locatie kan bepalen met gps en deze informatie kan koppelen aan de digitale kaarten. Daarbij is er geen navigatiesysteem nodig. Het platform leunt op NXP‘s Atop-systeemchip, waar onder meer gps, applicatieprocessor en 2.5/3G-functionaliteit in zitten. Dat laatste is belangrijk om kaartupdates en lokale informatie uit te wisselen.

Als demonstratie hebben de bedrijven een toepassing gebouwd die de chauffeur waarschuwt voor aankomende bochten in de weg. Het systeem adviseert daarbij met welke snelheid de bocht het beste genomen kan worden. De makers denken ook aan toepassingen voor tol heffen of voor verzekeringen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content