Technieuws

NXP start ontwikkelcompetitie voor Arms Cortex-M0

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Om de Cortex M0-processorarchitectuur in de schijnwerpers te zetten, Arms goedkoopste 32 bit core voor microcontrollers, introduceert NXP nieuwe ontwikkelbordjes en -tools en een ontwerpcompetitie met een prijzenpot van ruim tienduizend dollar. De wedstrijd is gebaseerd op de LPC1100, de Cortex-M0-microcontrollerfamillie uit Eindhoven. In de woorden van NXP kunnen ontwikkelaars laten zien ’wat ze kunnen bereiken met 65 cent‘, doelend op de goedkoopste exemplaren van de LPC1100.

Als ontwikkeltool brengt NXP samen met Code Red de LPCXPresso-IDE uit, die specifiek bedoeld is voor de Eindhovense LPC-processorfamilie. Het gereedschap is gebaseerd op Eclipse, maar de interface is flink onder handen genomen en richt zich zowel op de beginneling als op de professionele gebruiker. De IDE ondersteunt de volledige ontwikkelcyclus en wordt onder meer geleverd met compiler en bibliotheken geoptimaliseerd voor de M0. Het gereedschap gaat vergezeld van ontwikkelbordjes met de NXP-microcontrollers, die voor enkele tientallen euro‘s over de digitale toonbank gaan, en een debugprobe.

Deelnemers aan de ontwerpcompetitie kunnen gratis de beschikking krijgen over de ontwikkeltools. Naast prijzengeld geeft NXP ook ontwikkelgereedschap weg. Meer informatie over de competitie wordt later bekend gemaakt op www.lpc1100challenge.com.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content