Kort nieuws

NXP-spin-off Ipdia in Japanse handen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Japanse Murata neemt Ipdia over, het in Caen gevestigde bedrijf met zijn wortels in NXP. Beide partijen zijn gespecialiseerd in passieve componenten: Murata in keramische, Ipdia in geïntegreerde devices. ‘Samenvoeging van Ipdia’s 3d silicium condensatoren met Murata’s technologie en productportfolio stelt ons in staat te voldoen aan de hoge betrouwbaarheidseisen van klanten met hogetemperatuur- of hogespanningstoepassingen’, aldus vicepresident Toru Inoue van Murata’s Components Business Unit. Ipdia wordt een dochter van Murata, net als Murata Electronics Europe, dat een vestiging in Hoofddorp heeft.

Als onderdeel van NXP was Ipdia nog volledig gericht op de mobieltjesmarkt. Het verhuisde in 2008 mee naar de draadloos-joint venture ST-NXP Wireless, maar dreigde na de uitkoop van NXP en de instap van Ericsson te worden stilgelegd. Het management in Caen wist echter investeerders te overtuigen dat er kansen in andere markten lagen en in 2009 ging Ipdia door als zelfstandig bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content