Tools&Toys

NXP Software speelt video met HLS en Playready op Android

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP Software heeft zijn Lifevibes Quickplayer-videospeler voor Android geschikt gemaakt voor beelden versleuteld met Microsofts Playready-beveiligingssysteem of verstuurd met Apple‘s HLS-protocol. Quickplayer is een videospeler voor het Android-platform die is geoptimaliseerd voor online content. De speler kan overweg met H.264 en WMV en biedt onder meer ondersteuning voor lip sync.

Quickplayer 3.0 maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om content te downloaden die is versleuteld met Playready, zoals films en series van commerciële aanbieders. De software begeleidt hem met het verkrijgen van een licentie op het moment dat hij probeert beveiligde content te downloaden en start vervolgens automatisch met afspelen.

Ook biedt de nieuwe Quickplayer-versie ondersteuning voor Apple‘s adaptieve HTTP Live Streaming (HLS)-protocol waarmee de kwaliteit kan worden gekozen die het beste bij de beschikbare bandbreedte past. De speler blijft netjes afspelen bij verandering van netwerk, zonder visuele verstoringen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content