NXP sluit zich aan bij zelf opgerichte rf-industriegroep

Reading time: 1 minute

Author:

NXP heeft zich aangesloten bij de RF Energy Alliance, een industriegroep die zich bezighoudt met het toepassen van rf-technologie voor ‘magnetrons’ en andere gerichte energieaflevering. NXP is marktleider in de rf-transistoren die hiervoor gebruikt worden en werkt al geruime tijd aan het onderwerp. De alliantie heeft als doel om alle spelers in het ecosysteem samen te brengen.

Overigens was juist NXP in 2014 een van de grondleggers van de industriegroep. Met de overname van Freescale vorig jaar werden de kaarten echter opgeschud. NXP adopteerde de rf-power-activiteiten van Freescale, dat wel aan het onderwerp werkte maar niet lid was van de industriegroep. Zijn eigen bedrijfsonderdeel voor rf-power werd als Ampleon op eigen benen gezet.

Met de rf-transistoren is het mogelijk om zeer gericht energie af te leveren op een specifieke locatie, waardoor voedsel gecontroleerd kan worden opgewarmd. Via de alliantie worden de ontwikkelingen afgestemd met witgoedfabrikanten en andere betrokken bedrijven. Daarnaast worden onder meer vonkloze bougies en plasmalampen beoogd.