NXP op overnamepad in India


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

NXP zoekt in India naar overnamekandidaten. Dat zei Frans van Houten bij de opening van een nieuw R&D- en verkoopcentrum in Bangalore. ’We willen met overnames onze technologische basis versterken en een grotere markt bestrijken‘, aldus de CEO. Hij noemde geen concrete plannen.

De Eindhovenaren zitten al sinds 1990 in het land van de olifant. Er werken 815 man, vooral aan de ontwikkeling van systeemchips en software voor communicatie, digitale televisie en RFID. Tegen het einde van dit jaar werken er waarschijnlijk tegen de 900 man.

Van Houten liet ook een referentieontwerp zien van een mobiele telefoon. ’De PNX4901-chip combineert geïntegreerde functies met een laag energieverbruik. Fabrikanten kunnen daarmee gsm‘etjes van minder van twintig dollar maken voor opkomende markten.‘ Naar verluid gaat NXP‘s Indiase partner Reliance Communications de PNX4901 in goedkope handsets gebruiken.