Kort nieuws

NXP onthult Indische strategie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP gaat de komende vijf jaar 255 miljoen euro investeren in zijn Indische activiteiten. Het bedrijf wil in die periode 150 specialisten per jaar aannemen. Dat melden verschillende bronnen, waaronder Gartner Dataquest en EE Times.

NXP India moet in oktober van start gaan met 650 ingenieurs, afkomstig van Philips Semiconductors en de softwaretak van Philips Innovation. Het bedrijf heeft dit tijdens een nieuwsconferentie in Bangalore naar buiten gebracht. Software- en hardwaredesigners van Philips CE, Medical Systems en Semiconductors werkten oorspronkelijk op dezelfde locatie in Bangalore. Met de afsplitsing van de halfgeleiderdivisie als NXP is die organisatie uit elkaar getrokken.

Een woordvoerder van het bedrijf in Eindhoven kan echter geen mededelingen doen over de Indische plannen. Hij benadrukt wel dat India een belangrijke speler is, zowel voor de markt als voor de R&D.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content