Kort nieuws

NXP, ON en ST in Europees onderzoek naar groenere elektronica

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Verschillende Europese chipmakers en researchinstellingen gaan samen onderzoek doen aan groene elektronica. Het Eniac-project ’End – models, solutions, methods and tools for energy-aware design‘ moet leiden tot de introductie van innovatieve energiebewuste ontwerpoplossingen en EDA-technologieën in de productontwikkeling van de industriële partners. Hiertoe behoren de Duitse tak van NXP, de Belgische poot van ON Semiconductor en STMicroelectronics. De academische inbreng komt onder meer van het Centre Suisse d‘Electronique et de Microtechnique en enkele Italiaanse onderzoeksinstituten. Het project heeft een looptijd van drie jaar en een budget van 12,6 miljoen euro.

De deelnemers aan End willen komen tot een gemeenschappelijk designplatform met verschillende EDA-, modelleer-, ontwerp- en simulatietechnieken voor een breed scala aan devices en systemen, waaronder analoge, digitale en RF-blokken en discrete componenten. Daarnaast gaan ze werken aan en experimenteren met nieuwe voedingen, waarbij de aandacht in het bijzonder uitgaat naar energiebeheer. Concrete projectdoelen zijn de ontwikkeling van energiemodellen voor non-bulk-CMos-devices, een uniforme laagvermogenontwerpmethodologie voor heterogene systemen en Socs, energie-efficiënte bouwblokken voor heterogene systemen, energie-efficiënte IP-componenten voor Socs, energiemanagementmethodes voor systemen op basis van meerdere, heterogene voedingen en demonstrators van draadloze-sensor- en zonne-energiesystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content