NXP neemt Britse smartcardspecialist over

Reading time: 1 minute

Author:

NXP heeft aangekondigd Athena SCS over te willen nemen, een Britse dienstverlener rond smartcardapplicaties en -software. Uit de bewoordingen van NXP lijkt het chipbedrijf vooral geïnteresseerd in de embedded-software- en beveiligingsexpertise van de Britten. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Athena SCS heeft een portfolio voor het ontwikkelen van oplossingen rond betalen, identificatie en officiële documenten gebaseerd op smartcard- en aanverwante technologie. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor besturingssystemen, firmware en middleware waarmee dergelijke toepassingen geïmplementeerd kunnen worden. Daarnaast levert het bedrijf hardware zoals smartcards, usb-sleutels en kaartlezers.

Met de overname lijkt NXP vooral expertise in huis te halen rond de applicatiekant van connected applicaties. ‘Nu beveiliging een intrinsiek onderdeel wordt van vele nieuwe toepassingen, is het voor ons belangrijk om ons aanbod continu aan te vullen en te versterken. Athena heeft een duidelijk talent laten zien voor het ontwikkelen van toonaangevende embedded software en cryptografie in een brede reeks beveiligde verbonden oplossingen’, zegt Steve Owen, executive vicepresident sales & marketing van NXP.