Kort nieuws

NXP mikt op nfc-boost door Apple

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De release van Apples nieuwste mobiele besturingssysteem zou wel eens de langverwachte opsteker kunnen zijn near field communication, denken de betrokken spelers. NXP reageerde in juni al enthousiast op de aankondiging dat Apple de nfc-functionaliteit in zijn Iphones openstelt voor derden, en richtte samen met de techgigant een special interest group in bij het NFC Forum. Niet geheel toevallig kondigde het NFC Forum tegelijk met de release van IOS 11 een certificeringsprogramma aan voor nfc-tags en -lezers, dat ervoor moet zorgen dat ze altijd goed met elkaar overweg kunnen.

Tot nog toe is de adoptie van de technologie echter beperkt. Marktleider Android heeft nfc-functionaliteit al sinds jaar en dag beschikbaar voor applicaties van derde partijen, maar Apple gebruikte de nfc-functionaliteit in zijn Iphones tot nu toe exclusief voor zijn eigen betaaldienst. Velen menen dat dit een belangrijke hobbel is in de adoptie van nfc voor bredere toepassingen.

In de zomer kondigde Apple aan dat het die beperking in de laatste IOS-versie opheft. Bovendien werd het bedrijf actief in het NFC Forum, waarmee het zich achter interoperabiliteit met de rest van het ecosysteem lijkt te scharen. De sig die het samen met NXP oprichtte, mikt specifiek op nfc in de context van iot-toepassingen; de technologie kan hier gebruikt worden om eenvoudig apparaten toe te voegen aan een thuisnetwerk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content