Kort nieuws

NXP met Baidu in ‘Android voor autonoom rijden’

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

NXP sluit zich aan bij het Apollo-platform voor zelfrijdende voertuigen van Baidu. Het Chinese spraaktechnologiebedrijf positioneert deze in april van dit jaar aangekondigde oplossing als ‘Android voor autonoom rijden’, maar dan nog meer open en krachtiger. Gebruikers kunnen er snel hun eigen zelfrijdende voertuigen mee samenstellen of een r&d-traject mee kickstarten. Baidu zegt al zeventig partners van over de hele wereld te hebben binnengehaald.

Als onderdeel van de krachtenbundeling brengt NXP zijn halfgeleiderproducten en oplossingen in voor millimetergolfradar, v2x, beveiliging, slimme connectiviteit en infotainment. Op zijn beurt neemt Baidu de infotainmentoplossingen van de chipfabrikant op in zijn spraaksysteem voor in de auto, Dueros for Apollo. Daarnaast gaan de bedrijven NXP’s Bluebox-ontwikkelplatform gebruiken en samenwerken aan sensorintegratie en high-performance processoren voor deep learning.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content