Kort nieuws

NXP manoeuvreert in China

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft zijn aandeel in de joint venture Suzhou Asen Semiconductors, een specialist in chipverpakkingen en testdienstverlening, verkocht aan partner Ase. Dat blijkt uit documenten ingediend bij de beurstoezichthouder. Het gaat om een relatief kleine transactie: NXP ontvangt 127 miljoen dollar voor zijn aandeel van veertig procent in het bedrijf. Tegenover Reuters verklaart een woordvoerder dat de verkoop niets te maken heeft met de Qualcomm-deal, die nog op goedkeuring van de Chinese autoriteiten wacht.

In een persbericht kondigt NXP verder een alliantie aan met Alibaba op het gebied van automotive infotainment. In 2020 moeten er miljoenen auto’s in China rondrijden met slimme dashboard, draaiend op NXP’s IMX-applicatieprocessors en Alibaba’s AliOS-besturingssysteem. ‘Alibaba heeft uitstekend momentum opgebouwd in automotive besturingssystemen. Onze processoren beschikken over de rekenkracht voor nieuwe toepassingen, zoals kunstmatige intelligentie, cloud computing, iot en e-commerce. We denken daarom dat ons partnerschap mooie nieuwe dingen gaat brengen voor de auto-industrie’, zegt Kurt Sievers, hoofd van NXP’s automotive tak.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content