Technieuws

NXP maakt LPCXPresso compatibel met MBed

Leestijd: 1 minuut

NXP sluit ‘zijn’ twee prototypingplatforms voor Arm-microcontrollers, LPCXPresso en MBed, op elkaar aan: de nieuwe versie 2 van de LPCXPresso-bordjes zullen compatibel zijn met het MBed-ecosysteem, en de nieuwe versie van LPCXPresso-IDE kan overweg met MBed-projecten.

LPCXPresso is NXP’s platform voor Arm-MCU-prototyping, met een reeks goedkope ontwikkelbordjes, een Eclipse-gebaseerde IDE en een debugprobe. De softwaretooling is afkomstig van het bedrijf Code Red, dat NXP vorig jaar overnam. Daarmee kwamen onder meer C++-ondersteuning en bibliotheken beschikbaar.

MBed is een initiatief van Arm waarin NXP een belangrijke rol speelt. Het was hardwarepartner bij de oprichting en is nog steeds de belangrijkste leverancier. MBed is bedoeld om eenvoudig te starten met microcontrollerontwikkeling, met opnieuw goedkope ontwikkelbordjes en cloud-gebaseerde C/C++-tooling. Het ecosysteem heeft zich de laatste jaren fors uitgebreid met allerhande softwarebibliotheken en -tooling van andere Arm-partners.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content