NXP maakt autosleutel nog slimmer


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Op de internationale autoshow IAA in Frankfurt heeft NXP een nieuwe familie van high-performance ontvangers en zendontvanger aangekondigd voor veilige voertuigtoegang en veilig voertuigbeheer. De Mantra-rf-chips kunnen robuuste draadloze tweewegverbindingen opzetten over enkele honderden meters. Geïntegreerd in een autosleutel maken ze het onder meer mogelijk om de accustatus, de benzinemeter en onderhoudsgegevens van veraf uit te lezen. Ook kunnen autobezitters er op afstand mee de sloten controleren en bedienen, de wagen starten en de verwarming regelen.

NXP heeft de Mantra-familie ontworpen voor het hogere voertuigsegment. De energiezuinige multibandchips met programmeerbare microcontrollerkern zijn zeer gevoelig en bieden een verbeterde blokkering van stoorzenders en een sterke beveiliging en authenticatie tegen ongewenste toegang. De drievoudige receiver kan drie kanalen tegelijk ontvangen, wat de kans op het missen van signalen minimaliseert. Om de totale systeemkosten te beperken, is het mogelijk verschillende ontvangstunits te integreren, bijvoorbeeld voor bandenspanning, diagnostiek en wagenbeheer.