Kort nieuws

NXP: ‘luwte chipverkoop houdt aan’

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De omzet van NXP bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 1,14 miljard euro. Dat is vrijwel hetzelfde als dezelfde periode vorig jaar, toen de Eindhovenaren 1,12 miljard euro omzetten. De winst in het tweede kwartaal was wel flink minder: 7 miljoen euro ten opzichte van 64 miljoen in 2006. Topman Frans van Houten sprak de verwachting uit dat de chipmarkt ook in het derde kwartaal niet in beweging komt.

NXP grijpt de luwte aan om reorganisaties door te voeren. Van Houten: ’We maken voortgang in onze grootste business unit, Mobile & Personal. Onze klanten hebben positief gereageerd op een combinatie van nieuw management, de integratie van het onlangs aangekochte Silicon Labs Wireless en verschuiving in de portfolio. We pakken ook de Home Business Unit aan. Automotive & Identification behielden hun marktleiderschap terwijl Multimarket het beter deed dan de markt.‘ De CEO verwacht 250 miljoen euro te kunnen besparen met zijn Business Renewal-plan.

De chipmaker sloeg de afgelopen maanden nog meer spijkers met koppen. Eind maart maakte NXP bekend zijn fab in Böblingen te sluiten. Kort daarop volgde het voornemen om de sub-90-nanometer chips voortaan bij TSMC te bestellen. Half mei tenslotte gingen de snoerloos- en Voip-activiteiten naar DSP Group.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content