Kort nieuws

NXP lid van GSMA voor embedded-sim-trend

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft zich aangesloten bij de GSM Association (GSMA), de belangrijkste industriegroep rond mobiele telefonie. Het bedrijf wil meeliften op de opkomst van embedded sims (e-sims), die vast worden ingebouwd worden in een telefoon en de traditionele simkaart op termijn kunnen vervangen. Wanneer iemand van telefoonprovider wisselt, wordt de e-sim simpelweg geherprogrammeerd.

Om e-sims op de markt te brengen, moet voldoen worden aan de standaarden die de GSMA heeft opgesteld rondom de beveiliging van het ontwerp en rond het productieproces. Het chipje moet immers de cryptografische sleutels veilig kunnen opslaan waarmee devices zich aanmelden op het netwerk, net als persoonlijke gegevens van de gebruiker.

NXP heeft hoge verwachtingen van zijn SN100U, een chipset die e-sim op een enkele die combineert met secure element en nfc-controller. De GSMA heeft de NXP-site in het Oostenrijkse Gratkorn een voorlopige certificering verleend voor de productie van het chipje.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content