Kort nieuws

NXP koopt Code Red

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft toolontwikkelaar Code Red overgenomen. De twee bedrijven werken al langer samen: de LPCXPresso-IDE die NXP aan klanten van zijn Arm-gebaseerde microcontrollers levert, is afkomstig van het bedrijfje en Code Red heeft zijn business vooral om NXP-producten ingericht. NXP zegt zijn eigen software-expertise nu flink te willen uitbreiden, en de acquisitie van Code Red moet deze activiteiten een vliegende start geven.

De Code Red-tooling is gebaseerd op Eclipse met allerhande plug-ins voor Arm-MCU-ontwikkeling. LPCXPresso is een gratis, uitgeklede versie van de ontwikkelomgeving voor NXP-klanten. Code Red-klanten die de tooling hebben aangeschaft voor niet NXP-devices hebben nu pech, want na mei 2014 vervalt alle ondersteuning hiervoor.

Na de acquisitie zal het Code Red-team worden verdeeld over drie locaties: San Jose, het Britse Cambridge en Syracuse in de staat New York. Financiële details rond de overname zijn niet bekend gemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content