Kort nieuws

NXP intensiveert Chinese samenwerking in connected cars

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

NXP en de China Academy of Information and Communications Technology (Caict) bundelen hun krachten op het gebied van connected cars. Daartoe hebben de chipfabrikant en het onderdeel van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarnaast heeft Caict aan NXP de status toegekend van officieel pilotbedrijf voor slimme verkeerstechniek.

Het partnership is gericht op strategische r&d, de ontwikkeling van standaarden, kwaliteit en testen, en de uitwisseling van talent. NXP en Caict gaan onder meer samenwerken aan state-of-the-art netwerktechnologie en internationale standaarden promoten voor v2x-communicatie. Doel is om de Chinese auto-industrie vooruit te helpen met veilige oplossingen voor slimme connectiviteit en intelligente verkeersinfrastructuur.

Als officieel pilotbedrijf mag NXP meewerken aan Chinese proeven met v2x-oplossingen en andere intelligente verkeerstechniek om het aantal ongelukken te verminderen, de filedruk te verlagen en de uitstoot terug te brengen. Het bedrijf heeft de status te danken aan zijn grote betrokkenheid binnen het door Caict geleide MIIT-programma Sino-German Intelligent Manufacturing Cooperation. Daarnaast is de chipfabrikant al meer dan dertig jaar actief in China.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content