Kort nieuws

NXP in r&d-samenwerking met Chinese automaker Changan

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

NXP is een strategische samenwerking aangegaan met Changan Automobile. Dit in Chongqing gevestigde bedrijf is een van China’s grootste autofabrikanten en ’s lands eerste met ervaring in autonoom rijden over langere afstanden. In eerste instantie willen de partners samen infotainmentoplossingen en industriestandaarden voor nieuwe voertuigchips ontwikkelen. Op termijn zullen de Chinezen ook NXP’s v2x-communicatie, nfc-identificatie en adas-systemen en de gezamenlijke r&d gaan toepassen in hun wagens.

De twee bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar. Changan heeft zijn populaire Incall-infotainmentsysteem gebaseerd op de I.MX-applicatieprocessoren van NXP/Freescale en zal als onderdeel van de nieuwe overeenkomst upgraden naar de volgende generatie I.MX 8 en de autoradiotuners, dsp’s, versterkers, powermanagement-ic’s en Can-transceivers van de chipmaker gaan gebruiken. Daarnaast hebben ze vorig jaar september samen met Neusoft de China Auto Security Common Interests Group opgezet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content