Kort nieuws

NXP haalt banden aan met Arm

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met een langetermijnabonnement op de Cortex-M-architectuur, Arms huidige paradepaardje voor microcontrollers, onderstreept NXP zijn strategische samenwerking met de Britse processorontwerper. Met de overeenkomst verbindt Arm zich ook aan NXP bij de roadmap en ontwikkeling van de Cortex-M-lijn op gebieden van prestaties en energiezuinigheid.

NXP beschouwt Arm en met name de Cortex-M-architectuur als de spil in zijn microcontrollerbusiness. De Nederlanders werken al langer nauw samen met de Britten bij het ontwerpen van microcontrollerkernen en hadden onder meer een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de Cortex-M0, de low-end variant van Arms Cortex-architectuur. NXP was daardoor de eerste die op de markt kwam met M0-gebaseerde MCU‘s.

Samen met de Arm7- en Arm9-microcontrollers heeft NXP rond de honderdvijftig Arm-MCU‘s in het aanbod, nog steeds minder dan de legacy modellen gebaseerd op de 80C51-architectuur. De M0-core is echter specifiek ontwikkeld om te concurreren met deze 8- en 16-bitters.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content