Technieuws

NXP en TSMC leveren lcd-systeemchip af

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het enkelchipplatform TV550 is beschikbaar voor inbouw in lcd-televisies, melden NXP en TSMC. De Taiwanese foundry heeft de systeemchip geproduceerd in zijn Low Power-proces op 45 nm. Volgens de Eindhovense halfgeleiderfabrikant maakt de TV550 het mogelijk om HD-tv‘s te maken voor het middensegment. Belangrijke klanten van het bedrijf beschikten al over engineeringsamples.

De TV550 is een productieklaar referentieontwerp om snel een redelijk geprijsde lcd-tv op de markt te zetten. Het platform bestaat uit NXP‘s PNX85500-processor, de Motion Accurate Picture Processing-technologie (MAPP2) en een hybride silicium tuner. Daarnaast biedt het functionaliteit voor DVB-T, H.264 en MPeg-4, HDMI-ontvangst en -decodering, digitale SD- en HD-content, Ethernet en CI+-beveiligingsmogelijkheden voor IP-tv.

De systeemchip voor digitale tv moet het succes herhalen dat NXP als Philips Semiconductors eind jaren negentig had met zijn analoge one-chip-tv. De ontwikkeling hiervan werd begin jaren negentig ingezet onder Arthur van der Poel. Later kreeg hij de leiding over Philips‘ halfgeleiderdivisie en groeiden de eenchipoplossingen voor analoge tv‘s uit tot melkkoe.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content