Kort nieuws

NXP en Trident combineren krachten in huiskamer (update)

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

NXP heeft de gezochte partner gevonden voor zijn Home-tak: Trident Microsystems en de Nederlandse halfgeleidermaker combineren hun activiteiten op het gebied van digitale tv en settopboxen. Trident neemt NXP‘s businesslijnen voor televisie en settopboxen over. In ruil daarvoor krijgen de Eindhovenaren een belang van 60 procent in Trident.

Als onderdeel van de transactie koopt NXP 6,7 miljoen aandelen Trident voor 4,50 dollar per stuk, totaal ruim 30 miljoen dollar. Daarnaast geeft Trident nieuwe aandelen uit die allemaal in handen komen van NXP. Het vernieuwde Trident claimt het marktleiderschap in tv- en settopchips.

Net als NXP had Trident de afgelopen jaren last van de recessie. In het laatste boekjaar, dat eind juni werd afgesloten, maakte het bedrijf een omzet van 76 miljoen dollar en een netto verlies van 70 miljoen dollar. Het jaar daarvoor werd nog voor 258 miljoen dollar omgezet en voor 10 miljoen aan winst gegenereerd. Trident is echter financieel gezond. Het sloot zijn vierde kwartaal van boekjaar 2009 af met 188 miljoen dollar in kas.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content