Nieuws

NXP en ST zetten Europese draadloosgigant in steigers

Leestijd: 3 minuten

NXP en STMicroelectronics willen hun activiteiten in draadloze communicatie onderbrengen in een joint venture. ST krijgt met een aandeel van 80 procent de zeggenschap in het bedrijf. Vorig jaar behaalden beide activiteiten opgeteld een omzet van zo‘n 3 miljard dollar. De deal levert NXP 1,55 miljard dollar op. De partners zijn overeengekomen dat de Nederlandse chipfabrikant zijn aandeel na drie jaar kan verkopen.

Het nieuwe bedrijf gaat een breed palet chips leveren voor draadloze communicatie. Tijdens een presentatie voor de pers gaven zowel ST-topman Carlo Bozotti als Frans van Houten van NXP hoog op over de manier waarop hun draadloze activiteiten elkaar aanvullen. Er is nauwelijks overlap. Dit is vooral van belang bij de toenemende integratie in de mobiele-telefoontechnologie.

’We hebben een complementaire productmix‘, zegt Frans van Houten. ’NXP is op draadloosgebied sterk in systeemoplossingen en discrete functies. ST is goed in Asics voor de digitale basisband en toepassingsspecifieke processoren. Al die functies komen bij elkaar. Klanten vragen dat ook van ons. Samen zijn we daarmee zeer concurrerend, al is het te vroeg om de producten te noemen die we gaan maken.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content