Kort nieuws

NXP en Purple Labs maken goedkoop Linux-mobieltje

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Halfgeleiderfabrikant NXP en Linux-leverancier Purple Labs hebben een referentieontwerp aangekondigd voor een Linux-multimediamobieltje dat minder dan honderd dollar kost. Het Purple Magic-platform biedt onder meer muziekmogelijkheden, videotelefonie en 3G. Daarmee denken de initiatiefnemers onder de huidige marktprijzen te kunnen zitten. ’Tijdens de recente kerstperiode kochten mobiele operators instap-3G-telefoons voor 120 tot 145 dollar‘, zegt Simon Wilkinson, Purple Labs-CEO. ’Door onze Linux-technologie kunnen fabrikanten met het Purple Magic-ontwerp interessante 3G-producten leveren voor minder dan 100 dollar.‘

Het ontwerp is gebaseerd op NXP‘s Cellular System Solution 7210-systeemchip en Purple Labs‘ embedded-Linux-versie. Het OS draait in een virtualisatielaag naast de modemfuncties, waardoor het tegemoet kan komen aan de realtime-eisen. Het hele systeem vereist een werkgeheugen van 64 megabyte. ’Hoewel de mobiele-Linux-industrie zich vooral heeft geconcentreerd op high-end toestellen is de Purple Magic de eerste beschikbare 3G-Linux-referentietelefoon voor massamarkten‘, zegt Wilkinson.

NXP en embedded-Linux-leverancier Purple Labs lanceren het Purple Magic-mobieltje, een 3G-multimediatelefoon met videotelefonie die is te produceren voor minder dan honderd dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content