Kort nieuws

NXP duikt in gps-markt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

NXP Semiconductors legt 85 miljoen dollar in contanten neer voor Glonav. Als de Amerikaanse gps-specialist de komende twee jaar genoeg omzet genereert en ook in productontwikkeling hoge ogen gooit, ontvangt de huidige eigenaar Atlantic Bridge Ventures een extra betaling van maximaal 25 miljoen dollar. Glonav telt zo‘n vijftig medewerkers op locaties in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Taiwan. Het fabless bedrijf krijgt een plaatsje in het NXP-onderdeel Mobile and Personal.

Glonav heeft twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van gps-chips. Via deze overname krijgt NXP de beschikking over de geïntegreerde chips en 90 nm-capaciteiten van de Amerikanen. De Eindhovenaren krijgen toegang tot de snelgroeiende gps-markt, zowel wat persoonlijke navigatieapparatuur als mobiele telefoons betreft.

’Er liep al een intern project voor gps‘, zegt Marc Cetto, die leidinggeeft aan de NXP-businessunit Mobile and Personal. ’Dat was echter alleen gebaseerd op software. Tot een CMos-oplossing waren we nog niet gekomen. Op zich is RF-gps niet zo ingewikkeld. De moeilijkheid zit ‘m erin dat je het moet combineren met andere signalen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een bestaand product. Glonav had al een oplossing op een enkele chip.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content