Kort nieuws

NXP dringt verlies opnieuw terug

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP‘s omzet bleef met 1165 miljoen dollar het afgelopen kwartaal vrijwel stabiel vergeleken met de drie maanden ervoor. Vorig jaar was het eerste kwartaal goed voor niet meer dan 702 miljoen dollar. Toen werd er eveneens een fors negatief operationeel bedrijfsresultaat neergezet, maar dit bleef januari, februari en maart precies op nul hangen. Net als vorig kwartaal, waarin het verlies ook werd teruggedrongen, is NXP nog niet uit de rode cijfers: het verlies kwam uit op 310 miljoen dollar, vergeleken met 589 miljoen dollar in het eerste kwartaal vorig jaar.

De chipmaker schrijft de verbetering toe aan een aantal design wins, het economisch herstel en adequate reacties op de productiebehoeften van de markt. Dat blijkt ook wel uit een gemiddelde fabrieksbelading van 93 procent, vergeleken met 76 procent in K4 2009 en slechts 35 procent K1 2009. Ook wierp het kostenbesparingsprogramma zijn vruchten af. Per 31 maart heeft dat 650 miljoen dollar per jaar opgeleverd. Eerder dit jaar sloot NXP delen van de zijn Hamburgse fab.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content