NXP beveiligt smartcards met Intrinsic-ID-technologie

Reading time: 1 minute

Author:

Op het Mobile World Congress in Barcelona demonstreert NXP SmartMX2-controllers die beveiligd zijn via de technologie van Intrinsic-ID. De chipmaker zegt de technologie commecieel uit te willen rollen in de volgende generatie van zijn SmartMX2-IC‘s, die worden gebruikt in smartcards en secure elements. De chips genereren hun cryptografische sleutel uit de drempelspanningen van transistoren in het SRam-geheugen. Dit patroon wordt willekeurig bepaald door de procesvariatie tijdens fabricage. De sleutel wordt nergens opgeslagen in de kaart.

Het is niet de eerste keer dat NXP met de technologie schermt. De chipmaker kondigde in 2010 al een samenwerking aan met Intrinsic-ID en beloofde er in 2011 mee de markt op te gaan. Waarom dit geen doorgang heeft kunnen vinden, is niet bekend. NXP was niet bereikbaar voor commentaar.

De Intrinsic-ID-technologie is een interessante aanvulling voor SmartMX2. Het IC is uitgerust met meer dan honderd maatregelen tegen hacken en vorig jaar verkreeg het een EAL6+-certificering, het op een na hoogst mogelijke beveiligingsniveau.