Kort nieuws

NXP: betalen met NFC laat langer op zich wachten

Leestijd: 1 minuut

NXP stelt vast de NFC-markt zich dit jaar ontwikkelt volgens de meer pessimistische scenario‘s. De meest optimistische projecties gingen uit van 70 tot 100 miljoen mobiele telefoons met NFC-betaalfunctionaliteit, maar het worden er slechts 40 miljoen. Het tekort vindt zijn oorsprong in het feit dat betrokken partijen nog geen overeenstemming hebben bereikt over de businessmodellen, zei CEO Rick Clemmer tijdens een conference call over de kwartaalcijfers. Ook speelt mee de tegenwind die sommige handsetmakers momenteel ervaren.

Om met NFC te kunnen betalen moet er meer gebeuren dan een chipje in de telefoon  stoppen. De detailhandel moet de juiste apparatuur installeren, providers moeten de dienst faciliteren en bedrijven in de financiële dienstverlening – banken, creditcardmaatschappijen of het internetgebaseerde Paypal – moeten transactiemethodes opzetten. Kennelijk zijn deze toekomstige partners het nog niet eens wie welk deel van de kosten draagt of wat een redelijke vergoeding voor bewezen NFC-diensten is.

Uitstel maakt echter geen afstel, benadrukte Clemmer. NXP‘s NFC-chips zijn meegenomen in het ontwerp van meer dan zestig telefoons, verspreid over meerdere fabrikanten, vertelde hij, en partners in het toekomstige NFC-ecosysteem zijn nog altijd enthousiast. ’De vraag is niet of de ramp van mobiele transacties plaatsvindt, maar wanneer.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content