Kort nieuws

NXP aan kop in IC’s voor betaalkaarten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens marktanalist IHS heeft NXP het afgelopen jaar een voorsprong genomen in IC’s voor betaalkaarten: gemeten in aantallen had de chipmaker in 2013 een marktaandeel van 48 procent, tegen 32 procent in 2012. Goed nieuws, want de totale markt groeit de komende jaren ook nog eens fors nu steeds meer magnetische-stripkaarten worden uitgefaseerd ten gunste van de veiligere smartcards.

Op het moment is ongeveer de helft van de tien miljard betaalkaarten wereldwijd gebaseerd op een magnetische strip. Met name de VS en China – met 3,3 miljard betaalkaarten de grootste markt – zijn traag met de adoptie van IC’s. In de VS is deze migratie op het moment echter een belangrijk thema en ook in China komt de overstap op gang.

Australië en Europa zijn al enige tijd geleden overgestapt, maar ook hier doen zich nieuwe kansen voor: betaalkaarten in deze markten worden steeds vaker uitgebreid met de mogelijkheid voor contactloze betalingen. IHS verwacht dat deze dual-interface-IC’s in 2017 driekwart van de verkochte aantallen uitmaken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content