Kort nieuws

NWO verdeelt 81 miljoen over zes grote onderzoeksfaciliteiten

Leestijd: 2 minuten

NanolabNL, de koepel van de cleanroomfaciliteiten bij de drie TU’s en de RUG, is met 17 miljoen euro de belangrijkste ontvanger uit de 81 miljoen euro die NWO over zes Nederlandse onderzoeksfaciliteiten verdeelt. Het geld komt uit de Nationale Roadmap Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten, waar jaarlijks veertig miljoen euro in wordt gestoken en die om het jaar wordt omgekeerd.

Naast NanolabNL krijgen onder meer de Nederlandse component van de Large Hadron Collider (LHC), het High Field Magnet Laboratory (HFML) van de Radboud Universiteit en de Square Kilometre Array (Ska) een financiële injectie uit deze pot, van respectievelijk 15,2, 14,9 miljoen en 12 miljoen miljoen euro.

De NanolabNL-subsidie is specifiek bedoeld voor het Queen-programma, waarin wordt gewerkt aan materialen en materiaalstructuren met bijzondere kwantumeigenschappen. Van de 17 miljoen euro gaat ruim vijf miljoen naar de UT en 3,7 miljoen naar de TUE. Een verdere specificatie is niet gegeven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content