Kort nieuws

NWO kent dertig Vici-subsidies toe

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft dertig Vici-subsidies toegekend waarmee ervaren wetenschappers binnen vijf jaar een onderzoeksgroep op poten mogen zetten. De beloonde researchers hebben in het verleden succesvol een onderzoekslijn ontwikkeld. Een van de gehonoreerde wetenschappers is Harm Dorren van de TUE, voor zijn aanvraag rondom digitale optische signaalverwerking. In Delft gaat Alberto Morpurgo zich richten op het geleidermateriaal grafeen, dat mogelijk een toepassing kan vinden in zeer snelle elektronische circuits.

De NWO ontving aanvragen van 166 onderzoekers, waarvan ze er 66 uitnodigden voor een verder gesprek. De subsidie bedraagt maximaal 1,25 miljoen euro en vormt bijna 70 procent van de financiering. Het overige deel moet van de universiteiten of onderzoeksinstellingen zelf komen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content