NWO deelt 86 beurzen uit voor vernieuwend onderzoek


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

NWO heeft een recordaantal van 86 Vidi-subsidies toegekend. Deze beurzen zijn bedoeld voor excellente wetenschappers om gedurende vijf jaar een vernieuwend onderzoek uit te werken en een of meerdere mensen aan te nemen. Onder de gehonoreerden zijn researchers van Astron, de TU Delft, de TU Eindhoven en het UMC Utrecht. In totaal waren er 432 aanvragen.

Jason Hessels van Astron gaat de Lofar-telescoop gebruiken om radioflitsen van extreme astronomische bronnen nauwkeurig in beeld te brengen. Andy Zaidman van de TU Delft stort zich op technieken om de impliciete kennis over softwarefouten optimaal te benutten. TUE‘er Johan Hoefnagels wil met zijn Vidi-beurs een revolutionair mechanisme onderzoeken om elektronica extreem oprekbaar te maken en dit demonstreren aan de hand van een opblaasbare, in vivo ultrasounddetector. Hugo de Jong van de Universiteit Utrecht en het bijbehorende UMC heeft zijn voorstel gehonoreerd gezien om een gammaröntgencamera te ontwikkelen die tumoren zichtbaar kan maken tijdens operaties zonder snijden.