Kort nieuws

NWO deelt 32 Vici-beurzen uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NWO kent dit jaar 32 Vici’s toe, de persoonsgebonden beurzen van 1,5 miljoen euro waarmee gevorderde wetenschappers een onderzoeksgroep kunnen opbouwen. Zes daarvan zijn bestemd voor onderzoekers aan de tu’s, waarvan vier voor Delft. Onder meer de Delftenaren Sander Otte, Andy Zaidman en Bernd Rieger ontvangen een Vici-subsidie, voor hun onderzoek aan respectievelijk het ontstaan van magnetisme in materialen, verbeteren van softwaretesten en superresoluties met lichtmicroscopie.

Verder ontvangt Rembert Duine van de TUE en de Universiteit Utrecht een beurs voor theoretisch werk aan signaaloverdracht in elektronische en magnetische systemen die zo zuiver zijn dat de elektronen zich als een stroperige vloeistof gedragen. Marleen de Bruijne in het Erasmus MC gaat met een Vici onderzoek doen datasets doorploegen naar risicofactoren voor aandoeningen als beroerte en longziekten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content